31 oktober 2012

Är det konstigt att man längtar bort...

Denna fantastiska solnedgång kunde vi njuta av nästan alla kvällar under senaste semester i oktober...

Det är allt något helt annat än det vi kan njuta i gamla svedala just nu...så inte är det väl konstigt att man längtar bort ibland...

30 oktober 2012

Kaffe, kaffe, kaffe...

Första koppen blir alltid direkt när jag kommer till jobbet...sen blir det påfyllning av kaffetarmen flera gånger under dagen. Utan kaffe skulle jag inte fungera...

Det finns lite olika alternativ men för mig finns bara ett...svart, vanligt kaffe, tack! Gudskelov för kaffet!

29 oktober 2012

Mera från i lördags...

Min yngsta son Roger har samma intresse som jag hade förr, men precis som hos mig så är det inte enkelt att odla då man bor fel. Dessa citroner kommer nog inte att mogna för just nu står citronträdet både för mörkt och för varmt...men Roger har hängt lampor över för ljuset, men förmodligen kommer både blad och citroner att ramla av...

Fast än så länge hänger en del frukter kvar och bladen duschas riktigt ofta för att kompensera den alltför varma luften...

Senast inkommet är detta härligt fina olivträd. Bara att hoppas att det klarar den varma inomhusluften under vintern. Växter finns det gott om hos Roger, bara synd att han inte kan få sin dröm om ett hus på landet uppfylld. Jag återkommer med bilder från Rogers "växthus" i vår då alla tomater, paprikaplantor och chiliplantor trängs om utrymmet i lägenheten.

Även detta strutsägg har sin plats hos Roger...det inköptes i Side för flera år sedan.

28 oktober 2012

Lördagskalas hos svärdottern Solle.

En av dem som fyllde år den 24 oktober uppvaktades igår. Hon ordnade ett litet kalas för oss som inte skulle vara med på hennes stora kvällskalas.
 Fast så litet vill jag då visst inte påstå att det var, för vi bjöds på en god middag, tillsamman med pappa som vi hämtade upp i Kungshamn.
Även pappas goa Margareta hämtades till kalaset. Det är så gott att få vara tillsammans allihop!
Dotter Jeanette och hennes Havansa kom också så vi fick träffa dem. Yngsta sonen Roger bor i nedervåningen i samma hus som Johnny och Solle och vad jag fotade för skojsigt där ska ni få se i morgon! 
 
Tårtan ja, den var ju supergod som vanligt när Solle fixat tårtan!
 
 


26 oktober 2012

En sista vädjan till er alla vänner

 
sista dygnet att rösta på min MÅZART! Vill du ge mig en röst?
 

Min son Roger Karlsson tävlar i samma tävling och jag vill så gärna att han ska vinna första priset, så snälla, ge en röst även till Roger för hans fina bild på SÖÖ.

 


Vi besökte en liten grav i Side.

Läs mer i min Sideblogg här.


25 oktober 2012

Vilken härlig dag, jag blev härligt glad...

Vilket fantastiskt väder det blev onsdag 24 oktober! Det var ju inte heller vilken dag som helst inte...nej minsann!! 

Svärdottern Solle hade födelsedag igår och inte nog med det...Rogers Fia hade också födelsedag! Visst är det märkligt att båda mina söners kvinnor har födelsedag på samma dag!!!

Johnnys kvinna ska vi uppvakta på lördag tillsammans med pappa. Jag vet inte när vi får chans att uppvakta Rogers Fia, för hon bor långt upp i Sverige, i Storuman. Det får bli uppvaktning när hon kommer neråt nästa gång.

Jag tog mig i alla fall en ordentlig bensträckare under lunchen denna dag och det var väl en himla tur...för denna torsdag ska det vara minusgrader...Fast en blick på termometern visar att det faktiskt är hela tre plusgrader så vi klarar oss utan halka även idag! 
Kolla gärna in på kommentaren från LG under gårdagens inlägg!!!



23 oktober 2012

Information till alla vänner som inte är med på FACEBOK!!

Idag har det skrivits spaltmetrar med kommentarer på FB! Detta brev från LG till Biggan inledde dagen.

"Hej Birgitta,

Susanne Persson heter jag och arbetar på LG som anordnar Drömstipendiet. Nu har ju röstningen avslutats som du säkert vet, och vi har tittat på de bidrag som ligger i topp på röstningen. Där leder du ju stort, men tyvärr måste jag 
meddela att rösterna som kommit in på ditt bidrag inte kommit in på ett korrekt sätt. Under två dagar, den 26-27 september, kom det in 5710 respektive 10491 röster på ditt bidrag. Men det var bara cirka 1000 personer som besökte sajten under dessa dagar.
Därför kommer vi i enlighet med våra regler (LG äger rätten att villkorslöst radera röster alternativt diskvalificera bidrag där fusk kan misstänkas.) att dra bort 16000 röster från ditt bidrag innan juryn börjar sin bedömning.

Med dina kvarvarande 1665 röster så är du fortfarande kvar bland de 10 finalister som går vidare till juryns bedömning, så egentligen blir det inte någon större skillnad för din del. Men nu vet du vad som har hänt om du går in på Drömstipendiet.se om några dagar och ser du har tappat många röster.

Årets drömstipendiat kommer att presenteras någon gång under november. Jag önskar dig lycka till med din dröm!

Vänliga hälsningar,
Susanne Persson
PR Manager Nordics"

Biggan svarade på LG:s mail:


"Hej Susanne
Det hela har kanske en förklaring, var nog bara synd att LG inte skrev i reglerna att röstare skulle gå genom hemsidan med. Sorgligt. 
När jag hade skrivit i uppgifterna till er. Så lade jag in, direktlänken på min sida på facebook. Sen tog det inte lång tid förrän det började trilla in röster, till min stora glädje naturligtvis. Sen helt plötsligt, så vart det en sida om min önskan på facebook. https://www.facebook.com/events/384954594906653/?fref=ts . Jisses, var jag än kikade på facebook, så var det min mobilbild jag hade lagt ut. Alltså direktlänken till röstningen på mig. Överallt var den. Då hamnar dom här. http://www.dromstipendiet.se/183
Radio gällivare tog opp det under helgen dom använde den länken här ovanför också. Denna länken är till Aimo som gjorde massa reklam under sina program då dom dagarna https://www.facebook.com/aimo.liukku.3?fref=ts . 
Så det är ju lite synd att det inte framkom att dom skulle ha gått en annan väg, än själva direktlänken, för dom dagarna stog det ingenting annat än LGs tävling på facebook.
Men givetvis är jag tacksam för att jag får vara kvar i tävlingen. Men blir ju lite ledsen att det skulle vara fusk, när så många människor har engagerat sig i detta.
Med Vänlig Hälsning Birgitta"


Som svar kom det här:



"Hej Birgitta och tack för din förklaring. Jag ska ta detta med min webbyrå så får de kika på vad som kan ha hänt med besökarantalet. Kul att du har fått så många supporters till din dröm om en permobil. Oavsett vad som händer med Drömstipendiet så hoppas jag att du på något sätt kommer att kunna uppfylla din dröm.

Stort lycka till!

Vänliga hälsningar,
Susanne Persson"







Nu har vi skilda sovrum...

 Ja, så här ser min nuvarande säng ut...fast den är helt okay. Hade väl ändå aldrig trott att det skulle gå så långt så vi fick ha skilda sovrum gubben och jag...

Nejdå, det är inte så illa som det låter. Jag har beredskap denna veckan så det blir bäst för Bosse om han får sova i eget rum, med stängd dörr, så han inte blir väckt av telefonen. Han kliver ju upp halv 3 så han behöver verkligen sina timmar med sömn.

Jag behövde ju inte ligga ensam, nejdå, vi har varit två i min säng hela natten...En liten gosig spinnande Cesare har delat sängen med mig.

22 oktober 2012

Jag är så glad för alla som har röstat!!

 Mitt foto på Måzart ligger just nu på andra plats med 52 röster! Tusen tack alla som röstat! Tävlingen pågår t.o.m. lördag och jag är väldigt tacksam för fler röster...Vill du ge mitt foto DIN röst så kan du göra det 
HÄR 
 Igår var sista dagen att rösta på vännen Biggan bidrag i LG.s tävling. Vi är många som gett Biggan vår röst för att hon skall få den välbehövliga permobilen.
Vi fick ihop fantastiska 17 665 röster!!! Nu får vi hålla alla tummar och tår så juryn gör samma val...De kan ju inte bara bortse från så många röster...tvåan låg vid tävlingen slut på lite drygt 5000...

21 oktober 2012

Jag behöver er hjälp!!

Jag tävlar med denna bild i Bohusläningen och behöver få röster på min bild. Är du med i Facebok så snälla, lägg en röst på mitt foto!


Jag blir lite fundersam då det gäller vänner på FB för enligt min vän-lista så har jag 497 vänner  på FB men...endast 45 röster på mitt foto.
Jag är jätteglad för de röster som jag fått men hoppas ändå på att få några röster till innan tävlingen är slut. Så är du en av mina FB-vänner  skulle jag bli väldigt glad om du ville ge mig en röst.


20 oktober 2012

Bedrövligt, helt bedrövligt!!!

För snart ett år sen ramlade jag i trappan på jobbet och fördärvade mitt knä rejält. Nu växer det i brosk tydligen, både på framsidan och på sidan, så detta knä har inte alls blivit så bra. Jag går, men vissa saker kan jag bara inte göra längre...
Jag kan inte längre sitta på huk, såsom Werona gör här och jag kan inte heller ligga på knä, vilket är ett problem många gånger. Till detta kommer då att värken har blivit värre och värre...kanske beroende på brosket...Hur som helst så ringde jag vårdcentralen för att få en tid hos läkare. 
Jag tänkte agera nu så jag kanske kunde få någon hjälp innan halkan kommer, för det kommer inte att bli lätt att ta sig fram med detta knä i vinter. Jodå, visst skulle jag få en tid...de ska kalla mig i december eller januari...Detta är ju helt sanslöst, inte klokt! 

19 oktober 2012

 För första gången åkte vi denna gång med FRITIDSRESOR.

 Redan första dagen fick vi ta kontakt med dem på resmålet för jag hade strulat till det...Vid incheckningen glömde jag kvar biljetten och även det papper som visade att jag hade betalt för extra bagage.

De hjälpte till direkt och fixade både biljett och papper! Mycket snabb och bra service! Tack för detta FRITIDSRESOR! Tack säger jag också för min vinst, den fina kameran, i FRITIDSRESORS fototävling!

Mycket, mycket mer från vår resa kan du se i min SIDEBLOGG som du hittar HÄR!! 

18 oktober 2012

Annat fint och gott i Side!

 Jodå, Werona och Espen hittade bageriet!

 Så mycket gott!

 Inte lätt att välja! Jag gillar verkligen risgrynspudding...enkelt men GOTT!!

Espen och Werona är glassälskare, vilket vi verkligen fick se i Side.

Någon som tror att jag gick ner i vikt under denna semester? Nej...gick och gick gjorde vi men inte hade vikten minskat inte...

17 oktober 2012

Visst är det väl Cesare upp i dagen...?

 En trött liten kisse tar sig en tupplur.

 Nej, två trötta små kissar, mätta och belåtna, då vi delat med oss av vår kyckling.

 De små kissarna bodde på samma hotell som Werona och Espen, där vi åt middag en kväll.

 Visst är det väl en avbild av min Cesare?

 Väldigt många kissar i Side har spår av Cesare, men han brukar ju vara hemma och vakta huset tillsammans med våra snälla grannar Camilla och Sara, så han har inte varit i farten i Side.
Förresten så är han kastrerad också, så någon avkomma blir det inte...fast han verkar roa sig med kattdamerna i vårt kvarter i alla fall...

16 oktober 2012

Vilken överraskning vi fick!!

 Tidigt på fredagen vår första vecka i Side, ringer dotter Werona och berättar hur kallt de har i Norge. Hon berättar hur hon fått skrapa bilrutorna på morgonen och undrar hur vi har det. Jag berättar vad vi gör och vart vi är på väg...
Inte ont anande går vi strandpromenaden fram...DÅ...sitter de DÄR! Werona och Espen i Side! Herregud så överraskade vi blev! Så himla skoj!

 En härlig fin vecka fick vi tillsammans.

Vi besökte bl.a Manavgat

 åt goda middagar ihop och de fann bageriet som vi aldrig hittat (Det ska jag berätta om i ett eget inlägg sen)

En härligt fin vecka fick vi tillsammans med dem! Fast en vecka går så rasande fort...

SOMMARPROGNOS 2023

Min sommarprognos för 2023 Sommaren 2018 kommer att leva kvar i folks minne länge...den blev LÅNG och mycket varm, precis som min prognos v...